tisdag 18 december 2012

Inte riktigt som man hade tänkt sig

Igår fick jag åka in akut med Akito till veterinären i Uppsala. Efter kastreringen har hans pungpåse (de tog bara bort kulorna) varit röd och lite svullen, har inte riktigt velat bli bättre. Sen i söndags har det även börjat vätska från den så veterinären sa att vi skulle komma in.

När vi väl kom in till akuten fick vi sitta och vänta länge innan det var vår tur. Veterinären sa att om det hade vart hon som gjorde kastreringen från början så skulle hon inte ha behållt pungen (hade inte jag heller gjort om jag fick bestämma) iom att det ökar risk för inflammation då, men alla veterinären gör olika. Hon påpekade också att snittet var snett, vilket enligt henne var lite konstigt.

I alla fall, veterinären tyckte att det såg ut som att Akito har fått en hudinfektion på pungen, det togs bakterieprov och blodprov men svaren kommer inte förrens om en vecka. Tills dess ska han äta antibiotika och se om det hjälper. Finns tyvärr risk för att det blir en till operation för att ta bort pungpåsen, den ser verkligen inte bra ut. Har tagit bild på hur den ser ut men lägger inte upp den så ni slipper se hur hemsk den ser ut :)

Tycker så synd om min lilla skrutt, hoppas verkligen att han blir bättre snart!

2 kommentarer:

  1. Men stackars lilla pojken, förstår itne varför man skulle vilja ha kvar skinnet om det ger ökad risk för sjukdommar? Och snett snitt? Låter som en dum vet ni råkat ut för...

    SvaraRadera
  2. Stackars röda "monster" Akito.. Hoppas att du mår bättre snart! <3

    SvaraRadera